Buurtstroom

Buurtstroom, een waterdicht plan voor 6 provinciale overstromingsgebieden die bruisen van levenTerug naar overzicht
Delen

Buurtstroom

De provinciale overstromingsgebieden geven ruimte aan water en houden zo onze voeten en huizen droog. Met het project Buurtstroom zorgen we ervoor dat je deze natte natuur ook echt beleeft. Zo kan je jezelf binnenkort onderdompelen in het waterleven aan de steiger, vogels spotten vanuit de vogelkijkhut, je spieren trainen in de groene outdoor gym, een pendelpauze nemen op de uitkijkvlonder aan de fietsostrade, een avontuurlijk natuurpad ontdekken of samen gezellig tafelen aan de rolstoelvriendelijke picknickbank aan de oever.

Na de realisaties organiseren we bovendien een bekendmakingsevenement en publiceren we een Veleau-fietsbrochure.

Kortom, met Buurtstroom hebben de regionale landschappen en de Provincie Antwerpen een waterdicht plan voor 6 provinciale overstromingsgebieden die bruisen van leven!

Voor dit project werken we nauw samen met Natuurpunt, dat het natuurbeheer verzorgt in vier van de betrokken overstromingsgebieden, met het Agentschap voor Natuur en Bos, en met de gemeenten Lier, Kontich en Rumst, die ook een deel van de cofinanciering van het project dragen.

Meer info? Neem contact op met Elly.vaes@rlrl.be 

Een overzicht van de plannen per overstromingsgebied kan u terugvinden in onderstaande fiches:

Babbelse plassen - Kontich Bogerse plassen - Lier Jutse plassen - Lier Plaslaar - Lier Molenbeekse plassen - Rumst Risschotse loop - Zoersel
© Regionaal Landschap Rivierenland