Plaslaar (Lier)

Het provinciaal overstromingsgebied Plaslaar strekt zich uit rondom de Duwijkloop ten midden van de KMO-zone Duwijck, in het noorden van Lier. Een eyecatcher van een ijsvogel verwelkomt bezoekers. Je kan hier vogels observeren, wandelen en gezellig picknicken.

Vogels observeren, wandelen en gezellig picknicken aan de plas

Samen met de provincie Antwerpen, Natuurpunt De Wielewaal en Stad Lier bouwden we het onthaal van het gebied uit met een rolstoeltoegankelijke picknickbank, een vogelkijkwand en een ijsvogelkunstwerk als eyecatcher. Langs het wandelpad plaatsten we een insectenhotel en met een hondenpoepbuis werd ook aan de openbare netheid gedacht.

Plaslaar is een populaire rustplek voor vogels. Sinds de aanleg van het 8 hectare grote gebied in 2012 werden er al meer dan 160 vogelsoorten gespot op en rond de waterplas. De oplettende bezoeker zal zeker eens een ijsvogel, blauwborst of watersnip te zien krijgen.

Plaslaar is een stopplaats langs de 27 km lange Veleau Overstromingsroute. Je kan hier ook starten voor een 7,6 km lange wandeling langs het Hagenbroekpad.

Locatie (Google Maps)
© Bruno Holvoet
© Regionaal Landschap Rivierenland