Molenbeekse Plassen (Rumst)

Het provinciaal overstromingsgebied Molenbeekse Plassen ligt tussen de Molenbeek en de Molenstraat ten westen van de dorpskern van Reet. Bezoekers kunnen zich hier sportief uitleven, genieten van de rust of wandelen langs trage wegen.

Sporten in de natuur en de gezonde buitenlucht

Vanaf de Molenstraat wijst een metaalsculptuur van een Vlaams melkschaap je de weg naar de Molenbeekse Plassen. Dit bijzondere en met uitsterven bedreigde schapenras van de plaatselijke schapenboer staat in voor de begrazing van het gebied.

Achter de drukke baan en huizenrijen opent zich het verrassend rustige en uitgestrekte platteland van Reet. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de Molenbeekse Plassen met een vernieuwd start-to-run loopparcours en outdoor fitnesstoestellen. Een infobord geeft je uitleg over hoe je het overstromingsgebied op een sportieve manier kan beleven.

De fitnesshaltes zijn voorzien van een QR-code. Sporters die met hun smartphone de code scannen krijgen instructievideo’s te zien, waarin een fitnessinstructeur verschillende oefeningen demonstreert.

Een nieuwe trage weg ten zuiden van het gebied maakt de verbinding met de 's Herenbaan en het trage wegennetwerk van Boom en Kleine Steylen. Langsheen deze weg vind je ook de snijbloemenpluktuin van ‘Germaine & Hortense’. Bezoekers kunnen er hun eigen boeket komen plukken of een workshop volgen.

Locatie (Google Maps)
© David Legreve
© David Legreve