Ik hou(t) van erfgoed

Houtig erfgoed in de kijker



Delen

Oproep: ik hou(t) van erfgoed

Ga je mee op zoektocht naar bijzondere bomen, mysterieuze dreven, kapelbomen of bomen met een boeiend verhaal?

Ben je ooit al eens verliefd geworden op een boom? Zo’n kanjer waarvan je denkt: wauw, wat staat die daar mooi! Misschien heb je wel zo’n exemplaar in jouw tuin of staat er een prachtige oude eik wat verderop in het veld? Mogelijks ken je een verhaal of een traditie over een lindeboom in jouw dorp of wandel je op zondag regelmatig door een mooie beukendreef?

 

Maak een (knotsgekke) foto van jouw lievelingsboom

Maak een (knotsgekke) foto van jouw lievelingsboom, stuur deze door via onderstaand formulier. Met de mooiste ingezamelde foto’s bouwen we een reizende tentoonstelling die een unieke kijk geeft op de historische en ecologische waarde van houtige beplantingen met erfgoedwaarde in de provincie Antwerpen. 

Houtig erfgoed onder druk

Ons houtig erfgoed dreigt stilaan te verdwijnen. De Antwerpse Regionale Landschappen, IOED’s en erfgoedcellen bundelen daarom hun krachten om de verbondenheid tussen houtig erfgoed en de mens weer onder de aandacht te brengen. Dat kunnen we niet alleen. Om alles goed in kaart te brengen, doen we ook beroep op jou! Daarnaast gaan we ook aan de slag om het resterende houtig erfgoed én hun verhalen en gebruiken te beheren en te herstellen

Houtig erfgoed: what's in a name? 

Onder houtig erfgoed verstaan we houtige beplanting in de vorm van monumentale bomen, kapelbomen, oude houtkanten en dreven. Dit erfgoed vertelt iets over de geschiedenis van een bepaalde plaats of haar functie in het landschap. Daarnaast leert het ons over oude gebruiken, historisch landgebruik, de specifieke rol in geloof en rituelen, ... Je vindt het in allerlei soorten, vormen en maten: van oude autochtone plantsoorten tot door de mens ontwikkelde snoeivormen of een combinatie van beide.

Zet ons mee op weg en stuur je foto('s) en/of verhalen hier in

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van PDPO.

Bezorg ons hier jouw info

Laad hier jouw beste foto op. Heb je er meer dan 1? Je kan er hier tot maximum 3 bezorgen. Let er op dat je foto van goede kwaliteit is.

Geef de locatie op van het houtig erfgoed dat je hier inzendt. Graag de postcode, plaats, straatnaam en straatnummer.

Deze informatie wordt enkel gebruikt i.f.v. deze oproep.

Deze info wordt enkel gebruikt i.f.v. deze oproep.