Brochure: Hoe breng je zorg van binnen naar buiten?

Een praktische gids over zorgtuinen. Je leest er onder meer over hoe je een kwalitatief, verantwoord plan opstelt en uitvoert en hoe je een therapeutisch effect creëert voor verschillende doelgroepen.

Download route/gids

Delen

Over

Dat zuivere lucht en groen een heilzame werking hebben op patiënten wisten ze 100 jaar geleden al. Ondertussen blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek dat een groene omgeving een gunstig effect heeft op onze gezondheid. In de eerste plaats op die van de patiënten, maar ook op die van personeel, bezoekers en omwonenden.

Binnen het PDPO-project Buitenzorg begeleiden de Antwerpse Regionale Landschappen i.s.m. Universiteit Antwerpen zorginstellingen bij de vergroening van hun site. Hieruit ontstond een praktische gids over zorgtuinen waar je zelf mee aan de slag kan. Je leest er onder meer over hoe je een kwalitatief, verantwoord plan opstelt en uitvoert en hoe je een therapeutisch effect creëert voor verschillende doelgroepen. In 4 stappen ontwikkelt jouw kale vlakte zich tot inspirerende zorgtuin of belevingslandschap met een belevingstuin, prikkelpad, snoezeltuin, voelmuur, dwaaltuin of een blotevoetenpad. 

Veel leesplezier!

Lees

© Regionale Landschappen
Download de brochure