Groene Oases

Je weg naar een groene speelplaatsDelen

Maak van je school een groene oase

Vul hier vrijblijvend het aanmeldingsformulier in. Wij bekijken je aanvraag en contacteren je om in detail de mogelijkheden voor jouw school te bespreken. We leggen je uit welke ondersteuning je kan verwachten en helpen je bij de samenstelling van de pakketten.

Heb je problemen met indienen?
Mail naar bert.hoefkens@provincieantwerpen.be of bel Bert via 0470 22 03 77
Het is ook mogelijk dat de foto's te groot zijn, in dat geval mag je zo ook apart bezorgen aan Bert.

 

Snel én vlot je school vergroenen

Je school vergroenen en ontharden? Gedaan met lange wachttijden, bekijk wat haalbaar is voor jouw school en stel zelf je pakket vergroening samen! Kiezen jullie voor (fruit)bomen en hagen? Of wordt jullie speelplaats een bruisende speeloase met een tegeltuintje, insectenhotel en een snoepstruik?

Kies je oase

Wie kan deelnemen?

Alle kleuter-, lagere en middelbare scholen binnen Provincie Antwerpen, ook als je eerder werkte rond ontharding en vergroening. Provincie Antwerpen zorgt voor de middelen en coördinatie, de Antwerpse Regionale Landschappen helpen je bij de uitvoering. Deelnemen kan daardoor enkel voor scholen waarvan de stad, gemeente of district aangesloten is bij een Regionaal Landschap.

Hoe begin ik er aan?

Je start met een kleine, middelgrote of grote oase. Bij een kleine of middelgrote oase stel je zelf pakketten samen. Aanvullend kan je ook voor uitbreidingen kiezen (denk: moestuin, wilgenhut, ...). Zo werk je als school op je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden aan een groene, aantrekkelijke speelplaats. Starten als kleine groene oase en later doorgroeien naar een middelgrote of grote oase is dus goed mogelijk.

Grote oases starten een totaaltraject met intensieve begeleiding door de Regionale Landschappen en MOS. De aanvraagperiode voor Grote Groene Oases is echter verstreken.

Voor Middelgrote Groene oases kan je je school nu aanmelden voor de derde en laatste lichting, deze aanvraag wordt ten vroegste in december 2023 behandeld. Aanvragen voor Kleine Groene Oases worden nog wel doorlopend behandeld.


De aanvraagperiode Groene Oases wordt definitief afgesloten op 31 november 2023, aanmeldingen vanaf 1 december 2023 komen niet meer in aanmerking.  

Keuzewijzer pakketten & uitbreidingen

Deze keuzewijzer geeft een overzicht van de basis- en uitbreidingspakketten die je kan kiezen bij je kleine of middelgrote groene oase. Voor elk pakket kan je de inhoud op maat van je school samenstellen. Kies en combineer de juiste elementen voor jullie groene speeloase!