Groenkapoen aan de slag met chiro Berlaar-Heikant

Via het project 'Groenkapoen' gaat ons regionaal landschap de samenwerking aan met chiro Berlaar-Heikant voor het natuurlijker inrichten van hun terrein.Terug naar overzicht
Delen

Groenkapoen aan de slag met chiro Berlaar-Heikant

Er liggen nog grote kansen in het natuurlijker inrichten van terreinen van jeugdbewegingen. De vele klimaatmarsen tonen aan dat het draagvlak bij de jeugd hiervoor ook groot is. Via het project 'Groenkapoen' zullen de Antwerpse regionale landschappen, elk met één jeugdbeweging samenwerken om hun jeugdbewegingsterrein op te waarderen op vlak van biodiversiteit, klimaatadaptatie, ontharding en natuurbeleving. Ons regionaal landschap gaat de samenwerking aan met chiro Berlaar-Heikant. 

Met Groenkapoen krijgen jeugdbewegingen een instrument in handen om woorden om te zetten naar daden en zelf te werken aan het klimaat in hun eigen leefwereld. Samen bouwen aan een klimaatrobuust jeugdbewegingsterrein wordt het uithangbord van dit project. Bovendien zoekt het lokaal beleid actief naar groen speelweefsel, ontmoetingsplekken, groenblauwe dooradering en klimaatadaptieve acties. Dit kan een win-win zijn voor gemeente en jeugdbeweging.

Wij droomden alvast samen met de chiromeisjes en -jongens van Berlaar-Heikant over hun ideale speelterrein. Daarnaast luisterden we ook naar de wensen van schoolkinderen, leerkrachten en buurtbewoners die mee zullen genieten van deze vergroening. 

Het project Groenkapoen werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.

© Regionaal Landschap Rivierenland
© Regionaal Landschap Rivierenland