Wandelgebied Rivierenland

18 wandellussen in Mechelen, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver tonen je de bijzonderste plekjes van dit stukje Rivierenland. Highlights zijn de prachtige Beneden-Dijlevalleiwandelingen, de routes doorheen het typische tuinbouwlandschap en de wandelingen langs de restanten van het vroegere uitgestrekte Waverwoud.Terug naar overzicht

2-13km

Afstand

8 euro

prijs
Delen

WANDELGEBIED RIVIERENLAND

Geen regio zo divers als deze van Beneden-Dijle, het Waverwoud en de Groentestreek. Weidelandschappen, loofbossen en stuifduinen wisselen elkaar in sneltempo af. Bezoek heel uiteenlopende natuurgebieden zoals het Mechels Broek, Cassenbroek, Mispeldonk, Pikhakendonk, de Hondsbossen, de Gasthuisbossen en de Brede Zijpe.

Naast natuurpracht herbergt wandelgebied Rivierenland ook heel wat bijzonder cultureel erfgoed langsheen haar groenblauwe wandelwegen: De gotische Sint-Martinuskerk in Rijmenam, de Krankhoeve, de Mispeldonkhoeve, de Blijdenberghoeve en het kasteel van Zellaer, het groentemuseum 't GROM, het eeuwenoude samenspel van natuur, landschapsinrichting en bouwkunst in het domein Roosendael en de art nouveau wintertuin van het Ursulineninstituut met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

Meer info: Steven.buelens@rlrl.be

Bestel wandelkaart
© Vilda - Yves Adams