Opening Weerdse Vijver

Ontdek het nieuwe speelterrein en de kinderwandellus van Samen op Pad tijdens de officiële opening op zondag 8 oktober.8 oktober 2023 | 14u30

Start

8 oktober 2023 | 15u30

Einde

Gratis

prijs
Delen

De werken in de Weerdse Vijver zijn klaar. En dat vieren we met een officiële opening op zondag 8 oktober om 14u30. Chiro Weerde viert het nieuwe speelterrein met een namiddag vol spelplezier. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom om mee te spelen.

Supergrote heuvels om af te rollen, stammen om over te klauteren, een tunnel, verstopplekken, wadi’s… De vroegere parking aan de Weerdse Vijver is niet meer te herkennen. Het natuurlijk speelterrein is klaar voor nieuwe avonturen.

De mountainbikeroute kreeg in één beweging enkele kleine heuvels op hetzelfde perceel. Een bosje scheidt de mountainbikeroute van het speelterrein.

Ook de wandellus van 1.6 km door het terrein heeft vijf nieuwe houten speel- en balanceerelementen gekregen. Zo wordt elke gezinsuitstap een plezier. Aan de start van deze ‘Samen op Pad’-kinderwandellus verwelkomt een karper de jonge avonturiers vanop zijn totempaal.

De jongens en meisjes van Chiro Weerde zullen het terrein inspelen tijdens de officiële opening op zondag 8 oktober om 14u30. Zij gaven enkele jaren geleden input voor het terrein via een participatiemoment. Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom dan mee spelen en verken samen met de Chiro de Weerdse Vijver. (Ouders van niet-chiroleden moeten tijdens het inspelen wel op het domein blijven.) Wie helemaal gebeten is door de Samen op Pad-wandellussen en speelnatuur, kan voor meer uitstapinspiratie terecht aan de infostanden.

Dit inrichtingsproject is het resultaat van  een samenwerking tussen Natuur en Bos, het strategisch project ORIOM (Open Ruimte in en Om Mechelen), Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeente Zemst. Voor de speelinfrastructuur werd lokale grond en duurzaam hout gebruikt. Natuur en Bos investeerde 100.000 euro in de realisatie van dit project.

Ontdek de kinderwandellussen van Samen op Pad
© RLBK
© RLBK