24 uur natte natuur

Oeverloos genieten, nachtbraken en uitvogelen in het waterrijke decor van de Jutse PlassenTerug naar overzicht

Provinciaal Overstromingsgebied Jutse Plassen, Lierbaan tussen Koningshooikt (Lier) en Putte

Startplaats

17 juni 2023 | 19u00

Start

18 juni 2023 | 19u00

Einde

gratis

prijs

Zomer

Seizoen
Delen
© Bruno Holvoet

24 uur natte natuur

Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni, Jutse Plassen, van 19u tot 19u 

voor kleine en grote natuurliefhebbers
 

Natuurpunt, Regionaal Landschap Rivierenland en de Provincie Antwerpen dompelen je 24 uur lang onder in de natte natuur van het provinciaal overstromingsgebied Jutse Plassen. Rond midzomer bereikt de natuur een hoogtepunt en dat laten we jullie graag in al zijn uitbundigheid beleven met heel wat spetterende activiteiten en workshops voor kleine en grote natuurliefhebbers.

Laat je meevoeren met de waterwandeling en klink samen met ons op de feestelijke opening van de gloednieuwe vogelkijkhut. Ga op speurtocht naar vleermuizen bij valavond of volg het spoor van Castor Bever en Lutra Otter met spelenderwijze opdrachten die de geheimen onthullen van hun gedrag en levenswijze. Leer hoe je een nachtvlinderval gebruikt en ontdek welke bizarre creaturen er rondfladderen terwijl de halve wereld slaapt. Kruip vroeg uit de veren voor onze vogelgeluidentocht of zet behendig je eerste pasjes in het vogelspotten in de nieuwe ‘hut van Jut’. Verbaas je over de (w)onderwaterwereld die de waadpakken uit het water toveren en leer planten herkennen als een pro met de app ObsIdentify.

Wij zorgen voor boeiende gidsen, leuke activiteiten en heerlijke hapjes en drankjes zodat je natte natuuravontuur een onvergetelijke belevenis wordt.
 
Een meer gedetailleerd programma van alle activiteiten en workshops zal weldra verschijnen op deze pagina.
 
Tip: We raden aan om met de fiets of te voet te komen, want de parkeerplaatsen zijn beperkt.